Μικρές συμβουλές για την περίοδο των εξετάσεων

5 Views

Καλή επιτυχία στους υποψήφιους εξετασθέντες των Πανελληνίων εξετάσεων και να θυμάστε…

Υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως στις εξετάσεις δεν κρίνεται η ικανότητα μου ή η εξυπνάδα μου, αλλά η προετοιμασία που έχω κάνει.

Οι εξεταστικοί μου στόχοι δεν ταυτίζονται με τους στόχους της ζωής μου.

Πηγαίνω με το σκεπτικό να γράψω όσο καλύτερα μπορώ, επικεντρώνομαι στο εδώ και τώρα, χωρίς να με επηρεάζει η απόδοσή μου στο προηγούμενο ή στο επόμενο μάθημα.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνίσματος κρατάω την ψυχραιμία μου, διαβάζω προσεκτικά την εκφώνηση, διαχειρίζομαι τον χρόνο μου και ξεκινάω να γράφω εκείνη την ερώτηση/ άσκηση που γνωρίζω καλύτερα, ώστε να τονωθεί η αυτοπεποίθησή μου.

Φροντίζω τον εαυτό μου (κοιμάμαι καλά, τρέφομαι σωστά, ενυδατώνω τον οργανισμό μου, αποφεύγω την καφεΐνη, κάνω διαλείμματα, με επιβραβεύω για την προσπάθειά μου).

Είμαι υπομονετικός, ευγενικός και συμπονετικός με τον εαυτό μου, βάζοντας παράλληλα μικρούς στόχους που θα με οδηγήσουν μέσω της προσπάθειας, σε έναν μεγαλύτερο προσωπικό μου στόχο.

Τις εξετάσεις τις δίνω για να έρθω ένα βήμα πιο κοντά στις δικές μου επιθυμίες και όχι για να ικανοποιήσω κάποιον άλλο. Δεν χρωστάω σε κανέναν.

Δεν ξεχνάω να εκφράζω το συναίσθημά μου, το άγχος, τις ανησυχίες μου, τους προβληματισμούς μου, καθώς επίσης ζητάω βοήθεια και στήριξη όταν το έχω ανάγκη!

Leave Comment