section-2aa1619
https://stellamazi.gr/wp-content/uploads/2023/05/stellamazi-500x500.jpg

Psychologist

Είμαι η Στέλλα Μάζη, είμαι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Ψυχολόγος της Υγείας και σας καλωσορίζω στον επαγγελματικό μου ιστότοπο.

Βιογραφικό

Η επιστήμη της ψυχολογίας πάντα αποτελούσε για εμένα ένα γοητευτικό και πολύ ενδιαφέρον πεδίο μελέτης, από τα χρόνια του σχολείου. Φυσικά, αυτό συνετέλεσε στην απόφασή μου να σπουδάσω και να γίνω ψυχολόγος.

Εμπιρεία

Παράλληλα με πολλές από τις επαγγελματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αναφέρονται τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ιδιωτικά στο δικό μου ψυχολογικό γραφείο, και προσφέρω έως σήμερα ό,τι έχω διδαχθεί και μάθει τα χρόνια σπουδών και εμπειρίας μου, τα οποία ξεπερνούν τα 15 έτη. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, δηλαδή διαχείριση των δυσκολιών του θεραπευόμενου, όπως άγχος, θυμός, καθώς και μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού και της προσωπικότητας του.

Ιδιωτική άσκηση του επαγγέλματος, παροχή ψυχολογικών, συμβουλευτικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

Ψυχολόγος του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου (ΔΕΣ) - Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός.

Εξωτερικός συνεργάτης της Hellas Employee Assistance Programs, εταιρεία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού.

• Συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια στο Τμήμα Θεραπείας Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Μεταπτυχιακή Πρακτική στα πλαίσια της Διπλωματικής Εργασίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» σε ομάδες συμμετεχόντων(μητέρες) των Σχολών Γονέων, παρουσιάσεις θεματολογίας σχετικής με το Στρες, συντονισμός ομάδων και πρακτική εφαρμογή τεχνικών χαλάρωσης.

Προπτυχιακή Πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ημέρας Μελισσίων- Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ).

Σπουδές

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και εκεί άρχισα να ανακαλύπτω την επιστήμη της ψυχολογίας. Πρόκειται για έναν κλάδο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών που οι άκρες του θα μπορούσαμε να πούμε ότι φτάνουν σε όλες τις πτυχές της ζωής (κοινωνικής, επαγγελματικής, προσωπικής και φιλικής) και της ανθρώπινης ύπαρξης.
Πάντα με γοήτευε η αναπτυξιακή ψυχολογία, μέσω της οποίας εξηγείται και μελετάται η ανάπτυξη του ανθρώπου σε όλα τα ηλικιακά στάδια, καθώς επίσης και η κλινική ψυχολογία, η νευροψυχολογία και η νευροφυσιολογία, διότι δίνουν τα εφόδια να οριοθετείται μια διαταραχή, γνωρίζοντας το ανθρώπινο σώμα και το νευρικό σύστημα. Τέλος, την ίδια επίδραση άσκησε πάνω μου και η κοινωνική ψυχολογία εξετάζοντας τον τρόπο λειτουργίας και αλληλεπίδρασης του ατόμου μέσα στην κοινωνία.

Βασικό Πτυχίο, Ψυχολογία, (Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος), Απόφοιτος Τμήματος Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος (5627/30-01-2014)

Στη συνέχεια επέλεξα να εξελίξω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με τίτλο Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας. Αποτέλεσε μια νέα πρόκληση για εμένα, καθώς ήταν πολύ απαιτητικό και με ιδιαίτερη έμφαση στην ιατροκεντρική προσέγγιση των πραγμάτων. Αγαπημένο μου μάθημα ήταν η Νευροβιολογία, η οποία με βοήθησε να κατανοήσω ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος υπό την επίδραση των ορμονών του στρες, ενός αρχέγονου προστατευτικού μηχανισμού επιβίωσης. Στη διπλωματική μου εργασία ασχολήθηκα με γονείς εφήβων, κάνοντας διαδραστικές παρουσιάσεις και συζητήσεις μαζί τους και εισάγοντάς τους σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και σκέψης.
• Απόφοιτη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (Master of Science, MSc) «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, δίνοντάς μου τον τίτλο της Ψυχολόγου της Υγείας.
Ήδη πριν τη λήξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών είχα σχεδιάσει το επόμενό μου βήμα για την εξέλιξη μου σαν επαγγελματίας Ψυχολόγος και αυτό ήταν η ενδυνάμωσή μου ως Ψυχοθεραπεύτρια. Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι αυτών των σπουδών ήταν τα χρόνια πρακτικής άσκησης, κατά τα οποία είχα τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή και να γίνω η Ψυχοθεραπεύτρια σε έναν ικανοποιητικό αριθμό ανθρώπων που ζήταγαν ψυχοθεραπευτική βοήθεια. Καθώς επίσης, να εποπτεύομαι και να μαθαίνω κοντά σε δυο εκ των καλύτερων Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπευτών στην Ελλάδα.
Εκπαίδευση (5ετής) σε Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση, και ειδικότερα στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων (Cognitive Behavioral Therapy- CBT). Είμαι απόφοιτος της Εταιρείας Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών, του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και η ψυχοθεραπευτική μου κατάρτιση, η οποία αναγνωρίζεται και πιστοποιείται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (European Association for Behavioral and Cognitive Therapies - EABCT), περιλάμβανε Θεραπεία Ενηλίκων, Προκλινική Κατάρτιση, Αυτογνωσία, Κλινική Πρακτική και Εκπαίδευση, Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων και Προκλινική Κατάρτιση

Σεμινάρια

Όλα αυτά τα χρόνια των σπουδών μου έχω παρακολουθήσει πλήθος Σεμιναρίων, Συνεδρίων και Επιστημονικών Ημερίδων με σκοπό να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρω, σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο. Συγκεκριμένα:
Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) , Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειου Νοσοκομείου
• Ετήσιο Σεμινάριο «Κλινικά Θέματα στην Εξέλιξη των Παιδιών και των Εφήβων», (ΓΝΑ Ευαγγελισμός)
• Σεμινάριο στο διαδικτυακό εργαλείο iFightDepression, για την κατάθλιψη, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας

Μερικά από τα θέματα των σεμιναρίων που έχω παρακολουθήσει:
• Διαφυλικές Σχέσεις και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων (ΕΓΣΣ)
• Λόγος και Κίνηση (Αιγινήτειο Νοσοκομείο)
• Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής
• Διαταραχές ΤΙΚ (ΕΓΣΣ)
Γνωσιακές / Συμπεριφοριστικές Προσεγγίσεις σε Παιδιά και Εφήβους (ΕΓΣΣ)
• Ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση του τραυλισμού στην προσχολική και σχολική ηλικία» (ΕΓΣΣ)
Άνοια
Νευροψυχιατρικής, Ψυχιατρικής και συναφών επιστημών
• Εγκληματολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο)
• Εσωτερική και Εξωτερική Πραγματικότητα
• Η ψυχική υγεία σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
• Δικαιώματα των Ψυχικά Πασχόντων
• Ψυχοθεραπείες και θέματα Ηθικο- Δεοντολογίας
• Έρευνα στην Ψυχολογία
• Δικαιώματα Ψυχικά Πασχόντων- WHO Quality Rights Project
• Ψυχική Υγεία, Τεχνολογία & Τηλεματικές Εφαρμογές
• «Η ψυχική υγεία σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο»

Μερικές από τις Ερευνητικές Εργασίες που έχω εκπονήσει είναι σχετικές με:

• Tη Διαχείριση του Στρες (Stress management), Στη διπλωματική μου εργασία ασχολήθηκα με γονείς εφήβων, κάνοντας διαδραστικές παρουσιάσεις και συζητήσεις μαζί τους και εισάγοντάς τους σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και σκέψης.
• Tην Προαγωγή της Υγείας (Health Promotion), δημιουργία, συντονισμός και ενεργή συμμετοχή σε Φεστιβάλ Προαγωγής της Υγείας σε σχολείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
• Tις Διαταραχές Ελειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και τον τρόπο ανατροφής των παιδιών (parenting),
• Tη Συναισθηματική Ρύθμιση (emotional regulation)

Εθελοντική Εργασία:

Επρόκειτο για μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες με βοήθησαν να κατανοήσω πλήρως, να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις, καθώς και να αποκτήσω ακόμη περισσότερες εμπειρίες, βλέποντας ζωντανά παραδείγματα ασθενών και διαταραχών. Μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή μαζί τους, να συνομιλήσω, να τους ακούσω να εκφράζουν τις ανάγκες τους μέσα σε όλη τους τη δυσλειτουργία, να οργανώσω και να συντονίσω ομάδες δραστηριοτήτων, να μάθω τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται, τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται και να γνωρίσω νέα άτομα και ειδικότητες.
• Έχω προσφέρει εθελοντική εργασία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», στο Ψυχιατρικό τμήμα και ειδικότερα στις εργασίες της Μονάδας Ψυχιατρικής Νοσηλείας, των Εξωτερικών Ψυχιατρικών Ιατρείων και του Ψυχομετρικού Γραφείου.

• Επίσης, έχω εργαστεί εθελοντικά στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γεννηματάς, η οποία περιελάμβανε συμμετοχή και παρατήρηση σε εποπτείες- επισκέψεις των εξωτερικών ιατρείων και των επισκέψεων της κλινικής του τμήματος, εκμάθηση και πρακτική πάνω στο Πολυδιάστατο Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μιννεσότα MMPI-1 και MMPI-2, καθώς και στο ψυχομετρικό εργαλείο μέτρησης του δείκτη νοημοσύνης και γνωστικής ικανότητας, Wechsler Adult Intelligence Scale (WAIS).

• Επιπλέον, έχω εργαστεί εθελοντικά ανά διαστήματα, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς συμμετείχα σε Θεραπευτικές Ομάδες με εποπτεία και σε άλλες δραστηριότητες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και των δομών του (Κέντρο Ημέρας, Ξενώνες, Οικοτροφεία).

section-80a02e9
section-9b10ddb

Psychology

Getting started

Registration

Morbi nec faucibus arcu, malesuada suscipit mauris

Consultation

Vivamus ac luctus orci, quis aliquet nibh. Phasellus scelerisque.

Work with a specialist

Curabitur vehicula elit vel ndum rhoncus praesent finibus

Excellent results

Nunc porta odio id massa dictum, id porttitor magna

section-9efa932

Reed more

Meet our team

Maecenas nec mi in est maximus fermentum. Suspendisse tempus, nibh id convallis porttitor, ipsum.